630 44 89 00 (María) eltatanet.info@gmail.com

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

Quin és l’horari i el calendari del Tatanet?
L’horari del Tatanet és de dilluns a divendres de 9:00h a 15:00h.
Seguim el calendari de les escoles. A l’inici del curs es facilita a les famílies el calendari escolar del Departament d’Ensenyament, amb les dates de les festes pertinents al Nadal i Setmana Santa.

Quina és la ràtio al Tatanet?
El Tatanet està format per dues acompanyants i fins a 10 famílies, depenent de les edats dels nens i nenes, que poden variar d’1 a 3 anys. Tenim una ràtio reduïda de 4 o 5 infants com a màxim per cada adult ja que ho considerem essencial per poder tenir cura dels processos interns de cada criatura.

Com és el procés d’adaptació al Tatanet?
Al Tatanet és molt important cuidar aquest procés i demanem a les famílies que tinguin la disponibilitat d’acompanyar els seus fills/es durant el temps necessari perquè l’infant es pugui quedar tranquil a l’espai. Aquest temps dependrà de cada cas. Creiem que és imprescindible respectar els ritmes d’adaptació de cada criatura fins que s’estableixi un vincle amb les acompanyants i se senti segur a l’espai, evitant així possibles sensacions d’abandó i vivències doloroses per a les criatures. La durada del procés d’adaptació pot variar segons el cas però no valorem ni jutgem com a positiu o negatiu que una adaptació es faci en més o menys temps.

Com és el dinar al Tatanet?
Al Tatanet cada dia cuina una família per tot el grup i tots junts compartim el menjar a taula. El Tatanet compta amb llistat de possibles menús i quantitats. La dieta és vegetariana i sempre que sigui possible ecològica i de proximitat. Es tindrà en compte si algú té alguna al·lèrgia o intolerància a algun aliment. Ens agrada que l’hora de dinar sigui un estona tranquila per gaudir i aprendre a partir dels diferents sabors, colors, textures de la varietat d’àpats preparats per les diferents famílies. També intentem afavorir la connexió de cada criatura amb ella mateixa i el seu cos, el seu propi gust, la sensació de sacietat, el seu ritme, etc.

Quin és el procés per entrar a formar part del Tatanet?
Si voleu conèixer el nostre projecte ens podeu trucar o escriure al mail.
Quan una família està interessada en el Tatanet se li faciliten els documents per conèixer el nostre projecte, fem una trobada a l’espai i es realitza una petita entrevista per conèixer-la i valorar junts la incorporació de la família al projecte. Valorem molt important sentir una ressonància de la família amb l’educació viva i la nostra manera d’acompanyar al Tatanet.

Quin és le paper de les famílies al Tatanet?
Al Tatanet està basat en aquesta visió de comunitat entre famílies i acompanyants. Al Tatanet cuidem la relació entre les famílies i les acompanyants ja que sentim que és essencial una mirada conjunta als processos de les criatures. La col·laboració de les famílies es concreta en:

  • l’aportació mensual de la quota
  • l’elaboració del menjar per tot el grup de forma rotativa
  • la participació en les trobades pedagògiques
  • les entrevistes i trobades de retorn de cada família amb les acompanyants