630 44 89 00 (María) eltatanet.info@gmail.com

EL LOCAL

El Tatanet compta amb un gran local situat a la zona de Montjuïc. Es tracta d’un gran espai diàfan d’uns 250 m2. Al Tatanet pretenem generar un espai tranquil i relaxat que permeti a les criatures estar presents, expressar amb facilitat i profunditat la seva interioritat, i enfortir la seva autoestima. L’espai físic del projecte s’estructura en diferents ambients que donen resposta a les diferents inquietuds i necessitats dels infants i que estan permanentment a disposició de les criatures:

ENTRADA
A l’entrada trobem un espai amb guixetes i penjadors on cada criatura pot deixar la seva bossa, penjar l’abric i canviar les sabates per sabatilles o mitjons antilliscants.

AMBIENT DE PSICOMOTRICITAT
És un espai en el que hi ha matalassos, coixins, hamaca, escala, trapezi, rocòdrom, tobogan, etc. Aquí els infants poden gaudir d’una infinitat de possibilitats a partir de les pròpies pulsions, l’experimentació i el reassegurament psicomotriu. de moviment i cos.

RACÓ DE CONTES
Un racó amb matalassos i coixins on els petits i petites poden gaudir d’una estona amb contes triats amb cura per les acompanyants.

AMBIENT DE JOC SIMBÒLIC
Un espai amb materials i elements de joc que afavoreixen la representació i elaboració de la quotidianitat de cada infant. En aquest ambient es troba la cuineta, la botiga, la caseta, el material de metges i les caixes amb disfresses… El joc simbòlic permet a l’infant interioritzar una vivència a través de la seva transformació, dins les seves capacitats d’entendre el món.

AMBIENT DE CONSTRUCCIONS
En aquest espai s’ofereixen diversos materials de construcció, i també és on podem trobar els animals, els cotxes, les vies de tren, els circuits per caniques…

RACÓ DE LES TAULES
En aquest espai els infants poden trobar materials i jocs especialment pensats per a ells, seguint els seus interessos i les seves necessitats. Aquí es troben els trencaclosques, els jocs de taula, etc. També en aquest espai realitzem les propostes d’arts plàstiques: fang, pintura i activitats amb altres materials en les que cada criatura pot gaudir experimentant des de la connexió amb la seva pròpia creativitat.

TAULA PER ESMORZAR I DINAR

A l’espai del Tatanet tenim una gran taula de fusta on cada dia preparem un esmorçar amb la fruita que cada infant porta per compartir. Les gerres i els gots d’aigua també estan tot el matí a disponibilitat de les criatures. En aquesta taula dinem tots plegats al migdia i també on realitzem propostes relacionades amb l’alimentació: fer suc de taronja, panellets, elaborar receptes, etc.

Per estructurar l’espai es té en compte en tot moment als infants en la globalitat de les seves necessitats: emocionals, físiques, creatives, estructurals… És per això que aquest és susceptible d’anar canviant d’acord amb les demandes i necessitats que els acompanyants detectin. És doncs un entorn que evolucionarà i es transformarà segons edats i ritmes dels infants. És essencial que les criatures puguin anar pels diferents ambients de manera lliure, sentint-se segures, respectades i amb capacitat de decisió, assumint la responsabilitat dels seus actes i decisions.